1. Justin Morgan Had a Horse (1972)

prenos (13)

Zgodba prikazuje žrebca z imenom Little Bub, ki je bil osnova za pasmo Morgan.

 

2. Gus (1976)

Mula Gus postane maskota precej slabe nogometne ekipe Atoms. Kasneje Gus postane kar polnopravni član ekipe in tako pomaga ekipi do večjega uspeha.

http://www.youtube.com/watch?v=Ts6ZrUitpSI

 

3. Blue Fire Lady (1977)

Film govori o mladi punci, ki sanja o delu s konji kljub temu, da je njena mama umrla zaradi nesreče s konjem. Njen oče je zaradi dogodka zelo zaščitniški vendar punca se preseli v mesto in sprejme delo pri galoperjih. Zaljubi se v težavnega konja.

 

4. Danny (1979)

Film Danny govori o punci, ki ima zelo rada konje in dela v hlevu premožneža. Ta kupi konja z imenom Danny vendar se izkaže za zelo težavnega konja. Punca pa v konja močno verjame in dokazati želi, da konj zmore veliko. Če le želi.

http://www.youtube.com/watch?v=rs5ThqS4VXw

 

5. The Littlest Horse Thieves (1977)

prenos

Rudnik v katerem delajo tudi poniji načrtuje modernizacijo rudnika in poniji so kar naenkrat tako odveč, da se jih želijo znebiti na neprimeren način. Trije majhni otroci zato ponije ukradejo, a  načrti se jim pokvarijo.

6. Casey’s Shadow (1978)

To je zgodba o zagrenjenem trenerju galoperjev in njegovih treh sinovih. Najstarejši sin na dražbi kupi brejo kobilo in prepriča sina, da je bila dober nakup. Žrebe nato postane potencialni šampion.

http://www.youtube.com/watch?v=eWms6fINAyw

 

7. International Velvet (1978)

Film govori o ameriški siroti, ki jo pošljejo živeti v Anglijo k teti. Tam se deklica zaljubi v mladega žrebčka in stori vse, da bi ga lahko obdržala. Kasneje skupaj tekmujeta na Olimpijskih igrah.

 

8. The Black Stallion (1979)

Zgodba o fantu Alecu, ki z očetom potuje na čolnu, ki se potopi. Alec in črni žrebec se znajdeta na samotnem otoku, kjer se zbližata.

 

9. The Electric Horseman (1979)

Zgarani in zapiti konjar Sonny je bil petkratni svetovni prvak v rodeu. Sedaj nastopa v predstavi v Las Vegasu s konjem Rising Star. Ko izve, da konja za predstavo omamljajo, skupaj pobegneta v puščavo. V filmu igrata Robert Redford in Jane Fonda.