Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja UNIHORSE d.o.o., so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov in s priporočilom GZS za elektronsko poslovanje. Svetujemo vam, da pred nakupom pozorno preberete spodaj navedene pogoje poslovanja, saj z uporabo izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji.

Hitre povezave:

Cene
Naročanje
Dostavna služba
Vračilo blaga
Vračilo poškodovanih pošiljk
Reklamacija
Garancija
Stvarna napaka
Darilni boni
Promocijske kode
Pritožbe in spori

Cene

Vse cene izdelkov so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Trudimo se, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca o tem obvestil in omogočil odstop od nakupa.

Če se kljub prizadevanjem ponudnika storitve na strani spletne trgovine objavi napačna cena, zlasti če ta precej odstopa od splošno veljavnih cen ali če so se pojavile cene »0« ali »1« evro zaradi napak v sistemu, ponudnik storitve ni dolžan dobaviti blaga po napačni ceni, ampak lahko ponudi dobavo po pravi ceni, kupec pa lahko v tem primeru bodisi ostaja pri svojem namenu, da bo blago kupil, bodisi odstopi od nakupa.

Zaloge

Zaloge navedene na spletni strani so informativne narave, zato stranke naprošamo, da pred osebnim prevzemom v trgovini, obvezno preverijo razpoložljivost naročenih artiklov na telefonski številki 068 668 916 ali na e-naslovu info@uni-horse.si , saj lahko zaradi časovnih zamikov pri osveževanju zaloge prihaja do napak v količini zalog.

Kako oddam naročilo preko spletne trgovine Unihorse?

Blago lahko naročate 7 dni v tednu in 24 ur na dan.

1.) Dodajanje artiklov v nakupovalno košarico:

Preden oddate svoje naročilo, skrbno preglejte njeno vsebino. Vsebino naročila lahko pred oddajo popravljate – artikle v košarici lahko dodajate, brišete ali pa jim spreminjate količino. Če ste prepričani da želite izdelke, ki jih imate v nakupovalni košarici kupiti, kliknite »oddaj naročilo«.

2.) Vpis vaših podatkov:

V kolikor v naši spletni trgovini nakupujete prvič, lahko vpišete vaše podatke, ki so zahtevani in oddate naročilo brez registracije. Priporočamo pa, da si pred tem ustvarite račun oz. se registrirate, saj bodo tako vaši podatki shranjeni, kar vam olajša nadaljne nakupe. Prav tako lahko pregledujete zgodovino vaših naročil.
Skrbno preglejte vaše podatke, predvsem naslov za pošiljanje in kontaktne podatke (e-poštni naslov in številko vašega telefona). S tem nam olajšate komunikacijo, kadar vas je potrebno kontaktirati. Hkrati pa te podatke potrebujemo ob dostavi vaše pošiljke.

V kolikor ste že registrirani, vpišite vaše podatke za prijavo (e-poštni naslov in geslo).

3.) Stroški dostave:

nad € 45,00  – brezplačno*
nad € 25,00 –  € 2,50
nad € 0,00 –  € 4,50
*pri paketih večje teže in dimenzij, lahko nastanejo dodatni stroški dostave

1. 4. 2019 začne partner kurirskih služb GLS in DPD za prevzeme paketov v poslovalnicah PETROL, zaračunavati storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €) in storitev obdelave odkupnine (1,05 €).

Na voljo imate tudi možnost spremembe naslova dostave, če vas v dopoldanskem času ni doma, npr. na drug naslov ali v službo.

4.) Osebni prevzem
Naročeno blago je možno prevzeti tudi v naši trgovini. Pred oddajo naročila, označite možnost »osebni prevzem«. V kolikor so izdelki na zalogi, jih bomo pripravili in vas obvestili, kdaj bodo na voljo za prevzem. V kolikor pa izdelkov ni na zalogi, se bomo dogovorili o predvidenem roku dobave ali morebitni menjavi izdelkov, ki so na voljo takoj.

5.) Oddajanje naročila
Nakup potrdite s klikom na gumb »oddaj naročilo«. Potrditev naročila boste na vpisan elektronski naslov prejeli takoj. V kolikor ne prejmete potrditve naročila po e-pošti, preglejte predal »vsiljena pošta – »spam«) ali nas kontaktirajte.

6.) Naročilo potrjeno
Vaše naročilo bomo pregledali isti ali naslednji delovni dan, preverili dobavljivost in naročilo potrdili ali z razlogom zavrnili.
»Na zalogi« – V kolikor so izdelki na zalogi, bodo odposlani v istem delovnem dnevu od pregleda naročila. Vsi artikli, ki so v postopku vašega nakupa označeni z značko »na zalogi«, so v tem trenutku dejansko na zalogi v naši trgovini. Do izjeme lahko pride le v primerih več hkratnih naročil zadnjih kosov. V tem primeru ima prednost prvo oddano naročilo. O tem vas bomo obvestili preko telefona ali e-pošte. V kolikor je le mogoče, se bomo potrudili realizirati tudi ostala naročila.
»Rok dobave: od x do x dni«: – Pri izdelkih, ki niso na zalogi, je zabeležen predviden rok dobave. Ker ne moremo vplivati na stanje zaloge pri dobaviteljih, se lahko rok dobave tudi podaljša. O tem vas bomo naknadno obvestili preko telefona ali vam poslali e-poštno sporočilo.
V kolikor bi želeli kupiti nek soroden izdelek, pa ga ne najdete v naši trgovini, nas prosimo pokličite ali nam pišite preko elektronske pošte.

7.) Blago odposlano
Vaše artikle odpošljemo s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili ter garancijskim listom, v kolikor ga izdelek vsebuje.

8.) Plačilo in prevzem paketa
Med postopkom naročanja in oddajanja naročila, lahko izbirate med naslednjimi načine plačila:
z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju),
z nakazilom na TRR račun potem, ko prejmete izdan predračun.
V primeru plačila po povzetju, se naročeno blago plača dostavljavcu blaga ob prevzemu.
V primeru bančnega nakazila pa po potrditvi naročila prejmete predračun (preko e-pošte), blago pa se odpremi po prejemu potrdila o plačilu ali dospetju sredstev na naš račun.

Dostavna služba

Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner DPD d.o.o (Telefonska št.: 01/513 23 00). Vsa naročila bodo odpremljena še isti ali naslednji delovni dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da jih vpišete pod “opombe” na dnu naročila. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljavec z vami dogovoril o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov.

Vračilo blaga

Kupec lahko naročeno blago iz kakršnega koli razloga vrne v 14 dneh od prejema. Prav tako zadošča, da nam kupec v 14 dneh pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru pa nam mora v naslednjih 14 dneh nerabljeno in nepoškodovano blago vrniti v originalni embalaži in z originalnim računom.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Prav tako se ne vrne stroška poštnine (v kolikor smo vam ga zaračunali), razen če gre za napako z naše strani (napačen ali pomanjkljiv artikel). Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek blaga. Kupnino za vrnjeno blago bomo kupcu vrnili na transakcijski račun najkasneje v 14 dneh po tem, ko fizično prejmemo izdelke, ki so predmet vračila.

Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Obrazec za menjavo artiklov ali odstop od pogodbe izdelkov je na voljo TUKAJ.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu blaga (podjetje DPD, telefonska št.: 01/513 23 00). Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Reklamacija

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem lahko kupec blago reklamira.

Garancija

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.
Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.
Vračilo blaga v garanciji se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.
V kolikor želite pošiljko vrniti na naše stroške, se je o tem potrebno predhodno dogovoriti.

Stvarna napaka

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:
– če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
– če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
– če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
– če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uveljavljanje stvarne napake

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je napako odkril. Če je od prevzema artikla preteklo že več kot dve leti, uveljavljanje stvarne napake ni več mogoče. Hkrati mora kupec omogočiti pregled artikla. Za uveljavljanje stvarne napake izpolnite obrazec, ki ga najdete TUKAJ in nam ga skupaj z artikli, za katere želite uveljavljati stvarno napako, vrnite na naslov UNIHORSE d.o.o., Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot.

Darilni boni

Nakup darilnega bona:
V spletni trgovini je mogoč nakup darilnih bonov v poljubnih vrednostih po 10, 20 ali 50 EUR, ki jih ob oddanem naročilu prejmete dostavljene na vpisani naslov ali osebno prevzamete v naši trgovini.
Koriščenje bona:
Bone lahko koristite v fizični trgovini v Ljubljani. V kolikor bi želeli bone izkoristiti preko spleta, oddajte naročilo in v »opombe« vpišite datum izdaje in znesek darilnih bonov. Originalne bone nam morate dostaviti (osebno ali preko pošte) na naslov Trgovina UNIHORSE, Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana. Ko bone prejmemo, bomo naročilo obdelali ter odposlali.
Uporabite lahko več darilnih bonov za posamezen nakup. Menjava darilnega bona za gotovino ni mogoča. Darilni bon je unovčljiv eno leto od datuma nakupa.

Promocijske kode

Uporaba promocijske kode:
Znotraj košarice, v kateri se nahajajo vaš izbrani artikli, boste našli prostor za vnos promocijske kode. V ta prostor vpišite promocijsko kodo. S klikom na gumb »uporabi kodo«, jo aktivirate.
Če je koda pravilna vam bo sistem avtomatično upošteval ugodnost, ki jo vnešena koda predstavlja. V primeru, da koda ni pravilna, vam bo sistem javil, da ste vpisali napačno kodo.
Promocijske kode ne veljajo za artikle z že znižano ceno. Izjema so kode, ki prinašajo popust na celoten nakup.
Pri posameznem nakupu je možno uporabiti le eno promocijsko kodo. Nekaterih promocijskih kod ni mogoče uporabiti skupaj z darilnimi boni.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru težav lahko kupec ponudnika UNIHORSE, trgovina in storitve, d.o.o., kontaktira preko telefona na telefonsko številko 059 02 62 10 ali po elektronski pošti na info@uni-horse.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na sedež podjetja, UNIHORSE, trgovina in storitve, d.o.o., Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi UNIHORSE, trgovina in storitve, d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Skladno z uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. UNIHORSE, trgovina in storitve, d.o.o. objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.