1. Francis the Talking Mule (1950)

Prisrčna komedija, ki govori o zelo posebni vojaški muli, ki s svojimi zvijačami in besedami prikaže vojaka, kot popolnega cepca.

http://www.youtube.com/watch?v=Zvj_Eunx3Ko

 

2. Born to the Saddle (1953)

Zgodba govori o mladem trenerju, ki začne delati za človeka za katerega misli, da je ubil njegovega očeta. Seveda v želji po maščevanju. Skupna ljubezen do konj stke med njima posebno vez, ta se še poveča, ko skupaj trenirata hitrega quarter konja z imenom Blue Chip.

prenos (3)

 

3. Gypsy Colt (1954)

Film prikazuje mlado deklico Meg, katere starši preživljajo hudo finančno stisko zato morajo prodati Meginega konja z imenom Gypsy. Odpeljejo ga 500 km stran od Meg in Gypsy se poda na dolgo pot nazaj k deklici.

prenos (4)

 

4. The Littlest outlaw (1955)

 

Film govori o mladem Pablitu. Njegov oče je krut trener konj in Pablito ukrade prestrašenega konja. Skupaj pobegneta na posebno avanturo.

http://www.youtube.com/watch?v=83u1LJlltdo

 

 

5. Courage of Black Beauty (1957)

Zgodba je še ena različica klasike Anne Sewell. V filmu srečamo plahega dečka, ki je zelo naklonjen črnemu žrebčku z imenom Black Beauty. Žrebček zbliža dečka in očeta, medtem pa se dogaja marsikaj zanimivega.

prenos (5)

 

6. Tonka (1958)

 

Tonka je zgodba o mlademu Souix Indijancu White Bull, ki se dokaže ostalim, ko ujame divjega žrebčka z imenom Tonka. Ko mu želi bratranec žrebčka vzeti, ga fant izpusti na svobodo in konj pride v roke ameriškim vojakom.

http://www.youtube.com/watch?v=UACIXRFQfrA