1. King of the Wind (1990)

MV5BMTkxNDIyNzkxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDYzOTQ2MTE@._V1_SY317_CR11,0,214,317_AL_

 

Zgodba o Arabskem konju Godolphinu, očetu vseh Angleških polnokrvnih konj. Godolphin je imel ob žrebitvi na sebi oznake dobrega in zlega. Podarjen je bil francoskemu kralju in tam se je gluhi deček, ki je oskrboval konje zaljubil vanj.

 

 

 

2. Primo Baby (1990)

v14644qwtat

 

Zgodba o težavni najstnici Paschal, ki jo pošljejo v rejo k znanemu rejcu Angleških polnokrvnih konj. Tam Paschal vzljubi konja, ki ima slabe oči in ga čaka žalostna usoda. Skupaj dokažeta, da se lahko v vsakemu pretaka kri zmagovalca.

 

 

 

3. The Rogue Stallion (1990)

v15480igyhr

Po smrti očeta se Annina družina preseli iz Avstralije nazaj na Novo Zelandijo. Konji so bili del Anninega vsakdana in želi si, da bi tako ostalo tudi  v novem domu. Tam se sooči z neprijaznimi domačini in hišo, ki je potrebna krepkega popravila. Kmalu jo očara čudovit divji žrebec, ki je na begu pred ljudmi.

 

 

 

 

 

 

 4. Wild Hearts Can’t Be Broken (1991)

prenos

Resnična zgodba o Sonori, ki odide od doma in sprejme delo v katerem s konji skače v vodo. Pri tem doživi nesrečo in za vedno izgubi vid. Sonora pa se ne ustavi in vsa prihodnja leta opravlja svoje delo, ki ga ima rada. O skakanji s konji v vodo in Sonori govori tudi članek Konji potapljači.

 

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=8-ucbJRkm-Y

 

5. Dark Horse (1992)

prenos (1)

Simpatična in resnična zgodba o kanadski balerini, ki se zaradi bolezni očeta za nekaj dni vrne na domačo kmetijo. Zaradi dolgov grozi prodaja kmetije in balerina naredi vse, da bi to preprečila. Spopade se s strahom pred konji in si zada cilj, da bo na problematičnem Frizijskem konju zmagala dresurno tekmo, na kateri lahko osvoji denar, ki bo rešil njihovo kmetijo.

 

 

 

 

 

 

6. The Silver Brumby (1993)

MV5BMjA5NTI3MTEwMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMTQ4MjUyMQ@@._V1_SY317_CR4,0,214,317_AL_

Film v katerem igra Russell Crowe prikazuje legendarnega divjega žrebca, ki je prisiljen hitro odrasti. Žrebca z imenom Thowra naposled le ulovijo in Crowe si zada nalogo, da ga bo tudi ukrotil.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Black Beauty (1994)

MV5BMjEwNTc3NzI4NF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTk3MDcyMQ@@._V1_SY317_CR10,0,214,317_AL_

 

Življenje skozi oči konja, ki se sreča z dobrim in slabim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=V0ovv4LJzAc

 

 8. A Horse for Danny (1995)

65G92uPawkS8Ep6qInMem7Li3xu

Trenerja konj, ki je vpet v krut tekmovalni svet hčerka Danny prepriča, da tudi sam začne verjeti v konja za katerega misli, da bo zmagovalec. S prejšnjimi lastniki se podajo v borbo za konja.

 

 

 

9. Breaking Free (1995)

prenos (2)

Breaking Free je film o težavnem najstniku, ki mora odslužiti za svoje prestopke s pomočjo javnih del, ki jih opravlja v kampu za slepe. Tam se spoprijatelji s slepim gimnastičarjem in skupaj se podata v svet preskakovanja ovir.

 

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=1MyRTZLecuA

 

 

10. In Pursuit Of Honor (1995)

prenos (3)

Skupina vojakov se upre ukazu, da mora ubiti stotine vojaških konj. Tako jih vojaki odpeljejo čez kanadsko mejo in prične se napeta zgodba o reševanju konj.

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Something to Talk About (1995)

prenos (4)

Grace, ki jo igra Julia Roberts vodi očetov konjeniški center. Ko ugotovi, da jo mož vara se preseli k svoji sestri in s tem povzroči tudi preobrat v zakonu svojih staršev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Two Bits and Pepper (1995)

prenos (5)

V filmu kriminalci ugrabijo dva otroka in v zameno zahtevajo odkupnino. Zvita otroka pa ugrabitelje prelisičita, rešita ju dva govoreča konja; Two Bits in Pepper.

 

 

 

 

 

 

 

13. Amanda (1996)

prenos (6)

Mlad fant v nesreči po nesreči s konjem skoraj ne vidi več in se zapre vase. Dokler ne spozna ogromne kobile po imenu Amanda. S pomočjo nove konjske prijateljice uspe premagati strah pred jahanjem in se začne odpirati.