1. All the Pretty Horses (2000)

220px-All_the_Pretty_Horses_PosterWestern romanca kjer igrata Matt Damon in Penelope Cruz. Zgodba govori o dveh texaških kavbojih, ki v Mehiki iščeta delo. Eden izmed kavbojev se zaljubi v premožno hči mehiškega rančarja, kar povzroči nemalo težav.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. The Colt (2005)

Thecolt_DVDcoverFilm se dogaja leta 1864, med ameriško državljansko vojno. Izčrpana četa se bori za preživetje, ko mlad vojak Jim ugotovi, da je njegova kobila povrgla žrebeta. Nadrejeni Jimu ukaže, da se žrebeta znebi s strelom, saj bo le-ta oviral celo četo. Jim v žrebčku vidi novo upanje in ukaz prezre. Žrebček tako ostane ob četi, tudi med boji. Nasprotniki vdrejo v vojaški camp in ukradejo lepega žrebčka.

 

 

 

 

 

3. The Derby Stallion (2005)

220px-The_Derby_Stallion_Poster

15-letni Patrick mora kljub pomanjkanju veselja na željo svojega očeta igrati baseball. Nekega dne se namesto na trening odpravi k bivšemu, propadlemu jockeyu Houstonu, ki ga povsem prevzame s svojimi zgodbami. Patrick se zave, da si želi jahati in prosi Houstona za pomoč. Fantovi starši pa nad idejo niso navdušeni vendar sčasoma ugodijo sinovi želji. Houston Patricku kupi konja z imenom Rusty.

 

 

 

 

 

 

 

4. Dreamer (2005)

220px-DakotaKurtDreamer

Dreamer je ameriška družinska drama, kjer nastopata dva velika igralca; Kurt Russell in Dakota Fanning. Film je posnet po resnični zgodbi in prikazuje zgodbo poškodovane tekmovalne kobile Mariah’s Storm. Mlada Cale in njen oče pred usmrtitvijo rešita kobilo z zlomljeno nogo. Začne se težka rehabilitacija v želji, da bi kobila znova stopila na dirkalno stezo.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Felicity: An American Girl Adventure (2005)

An_American_Girl_(Felicity)_DVD_Cover

Ko Felicity spozna kobilo Penny se odloči, da jo bo rešila iz rok krutega lastnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Hidalgo (2004)

220px-Hidalgo_film

Film je povzet po ameriški legendi o jahaču Frank Hopkinsu in njegovemu mustangu Hidalgu. Odpravita se na izjemno težko dirko v Arabijo, kjer tekmujeta z beduini in njihovimi arabskimi konji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. The Long Shot (2004)

230px-TheLongShot-hallmark

Ko Annie, mamico 7-letne Taylor, zapusti mož je primorana poiskati službo. Dobi jo v uspešnem hlevu, ki ga vodi Mary. Annie se odloči, da bo s svojim konjem poskusila na dresurnem tekmovanju, načrte pa jima preseka nenadna konjeva slepota.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Racing Stripes (2005)

220px-Racing_Stripes_poster

Zapuščena zebra odrašča v prepričanju, da je pravi dirkalni konj. S pomočjo prijateljev se poda na uresničitev svojih sanj in poslanstva; tekmovati s pravimi dirkalnimi konji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Ready to Run (2000)

Ready_to_Run

Zgodba o 14-letni Corrie, energični mladi punci, ki si bolj kot vse na svetu želi postati jockey in dirkati s konji. Corrie ima sposobnost komuniciranja s konji, njen konj Thunder Jam pa se izjemno boji štartne mašine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Seabiscuit (2003)

220px-Seabiscuit_ver2

Čudovit film, povzet po resničnih dogodkih, prikazuje zgodbo legendarnega galoperja  Seabiscuita in navdihujoče tri može-jockeya, trenerja in poslovneža.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)

 

220px-Seabiscuit_ver2Risanka o divjem mustangu Spiritu, ki ga ujamejo kavboji in prodajo vojakom. Njegov divji duh se upira udomačitvi in vojak ga želi ustreliti. Takrat ga reši Little Creek in si pridobi njegovo zaupanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Virginia’s Run (2002)

 

220px-VIRGINIAS_RUNZgodba o najstnici, ki preboleva smrt matere, ki je umrla v nesreči s konjem. Najstnica se odloči, da bo skrbela za žrebička materine kobile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. The Young Black Stallion (2003)

 

220px-The_Young_Black_Stallion

Film je prirejen po zgodbi iz leta 1979-The Black Stallion. Družinska drama prikazuje pustolovščine konja in mlade punce Neere.