1. Misty of Chincoteague (1961)

Zgodba nas popelje v mesto Chicoteague, kjer gasilski oddelek vsako leto priredi dražbo divjih konj. Tam se brat in sestra zaljubita v troletno divjo kobilo The Phantom za katero še nimata zbranega denarja. Kobila pa tudi za njiju pripravlja presenečenje.

prenos

 

2. Miracle of the White Stallions (1963)

Miracle of the White Stallions prikazuje dogajanje med 2. svetovno vojno v Avstriji, ko je bila čreda lipicancev skoraj uničena. Alois Podhajsky mora zagotoviti varnost lipicancev.

http://www.youtube.com/watch?v=hvo2cWf2inA

 

3. Run, Appaloosa, Run (1966)

Film prikazuje Nez Perce indijansko dekle Mary, ki na konjih izvaja vse mogoče trike. Posvoji tudi osirotelega žrebčka Holy Smoke vendar ji ga iztrgajo iz rok. Žrebček tako prehaja od enega do drugega slabega lastnika. Na koncu se zopet srečata.

prenos (1)

 

4. The Horse in the Gray Flannel Suit (1968)

Fred mora hitro rešiti dva problema. Sprva mu šef naroči, da mora v eni noči ustvariti dobro reklamo za nov izdelek, tableto za želodec, ki jo bo Fredovo podjetje izstrelilo na trg. Drugi problem se navezuje na njegovo hčerko Helen, ki je popolnoma zaljubljena v konje in jahanje. Njena največja želja je, da bi imela svojega konja, Fred pa si tega ne more privoščiti. Zato skuša oče rešiti dva problema na en mah.

prenos (2)