1. Frontier Pony Express (1939)

Zgodba se dogaja v času ameriške državljanske vojne in pripoveduje o pogumnih pony express jahačih, ki morajo ustaviti skupino podležev. Vodja nepridipravov, ki želijo prevarati nasprotno stran želi podkupiti pony express jahača, ki ga igra slavni Roy Rogers. Ko Roy zavrne podkupnino, se podleži obrnejo na odpadnika Johnsona in njegovo bando in akcija se začne.

 

 2. My Friend Flicka (1943)

My friend Flicka, avtorice Mary O’Hara, govori o težavnem fantu Kenu, ki mu gre v šoli zelo slabo in mora ponavljati 5. razred. Kenova mama prepriča njegovega očeta, da da fantu možnost, da si v čredi izbere enega žrebeta. Ken si izbere rjavo žrebico, ki se kmalu poškoduje. Bo Kenu, kljub njegovi odgovornosti uspelo negovati žrebico in jo pozdraviti?

prenos

 

 3. King of the Stallions (1942)

Zgodba govori o velikem, črnem žrebcu, ki je vodja črede divjih konj. Žrebec ustrahuje vsakogar, ki želi priti blizu njegovi čredi. Ameriški priseljenci in Indijanci želijo ujeti divjega žrebca vendar si njegovo zaupanje pridobi le eden.

prenos (1)

 

4. National Velvet (1944)

National Velvet je zgodba o štirinajstletni Velvet, ki živi v obalnem angleškem mestu. Ko ljubiteljica konj Velvet na tomboli zadane čudovitega kastrata z imenom Pie se začneta pripravljati za najpomembnejšo državno tekmovanje. Da bi lahko nastopila se mora Velvet preobleči v fanta. Vlogo Velvet igra Elizabeth Taylor.

 

5. Thunderhead son of Flicka (1945)

Zgodba je nadaljevanje filma My friend Flicka in govori o mladem fantu Roddyu, ki ima kobilo Flicko. Flicka povrže albino žrebčka z imenom Thunderhead. Roddy vidi, da je žrebček hiter, temperamenten, a zelo trmast. Roddy ga prijavi na nekaj tekem vendar kmalu uvidi, da je Thunderhead hiter le, ko je svoboden. Roddy se mora odločiti ali bo Thinderheada obdržal v ujetništvu v katerem ni srečen ali ga bo predal svobodi.

http://www.youtube.com/watch?v=39XnU4clG_Y

 

 6. The Great Dan Patch (1949)

Zgodba pripoveduje o kasaški legendi, konju Dan Patchu, ki je kar 14 × podrl svetovni rekord in ostal nepremagan 32 let.

http://www.youtube.com/watch?v=PgpH8SErX_M

 

 

7. The Red Pony (1949)

Zgodba prikazuje življenje mladega fanta in njegove težavne družine, ki živi in dela na ranču. Desetletni Tom hrepeni po lastnem poniju in želja se mu uresniči. Tom postane odgovoren, mora pa se spopasti tudi z izgubo.