Optimalno prileganje sedla

Wintec in Bates sedla z revolucionarno rešitvijo EASY-CHANGE® Fit Solution ponujajo največjo fleksibilnost za doseganje optimalnega prileganja sedla in vrhunsko udobje za vašega konja.

Po začetni namestitvi sedla priporočamo, da preverite prileganje sedla v prvih treh mesecih uporabe, saj se bo v začetnem obdobju jahanja material nekoliko zmehčal, kot je to običajno pri vseh novih sedlih. Vaš konj se nenehno spreminja glede na starost, stopnjo kondicije (mišice) in program dela, zato sedlo ocenite vsakih šest mesecev, da zagotovite optimalno prileganje.

Priporočamo, da za prileganje poiščete strokovno svetovanje. Podatki v nadaljevanju pa vam lahko pomagajo pri razumevanju in ocenjevanju prileganja sedla. Za preverjanje zadostnega prostora za hrbtenico, lege in ravnovesja sedla je pomembno, da je sedlo pravilno nameščeno na konja. Vse nastavitve namestitve in spremembe sedla je treba opraviti v skladu s priporočili proizvajalca.

Optimalno prileganje sedla
Optimalno prileganje sedla

Prepričajte se, da vaš konj stoji kvadratno in je raven. Poiščite lopatico svojega konja in preverite, ali je prednji vijak sedla približno tri prste oddaljen od lopatice.

Optimalno prileganje sedla

Preverjanje zadostnega prostora za hrbtenico
Za optimalno gibanje konja, je potrebno preveriti ali sedlo v širino in dolžino dopušča dovolj prostora hrbtenici. Preverite, ali je kanal sedla po dolžini prost.

Preverjanje enakomernosti lege
Sedlo mora enakomerno ležati na mišicah konjevega hrbta, kar omogoča tesno prileganje. Z roko podrsajte med sedlom in konjevim hrbtom (po mišicah), da preverite, ali enakomerno nalega na mišice. Če ima vaše sedlo sistem CAIR® Cushion System zračnih blazin, je pomembno, da za preverjanje jahač sede v sedlo, saj sedelne blazine pod težo jahača postanejo dinamične.

Preverjanje uravnoteženosti sedla
Preverite, ali je najglobji del sedalnega dela sedla na sredini.

Optimalno prileganje sedla
Optimalno prileganje sedla

V kolikor vaše sedlo zahteva dodatne prilagoditve, izberite optimalno kombinacijo podlog EASY-CHANGE® Riser System, da dosežete zadosten prostor za hrbtenico, enakomerno lego in popolno ravnotežje.

Optimalno prileganje sedla

ZA VEČ INFORMACIJ
IN NAVODILA PO KORAKIH
OBIŠČITE

Opomba: Inovativni sistemi prilagajanja na Wintec in Bates sedlih ponujajo neprekosljivo fleksibilnost pri doseganju optimalnega prileganja, vendar za sedla ne moremo trditi, da pašejo vsakemu konju. Priporočamo, da poiščete strokovni nasvet glede prileganja, treninga in izpolnjevanja edinstvenih potreb vsake kombinacije konj / jahač.

Večnamenska sedla (11)

Dresurna sedla (16)

Skakalna sedla (7)