V hlevih, kjer konji veliko časa preživijo v boksih, se oskrbniki ali lastniki poslužujejo različnih metod, ki konjem pomagajo premagovati dolgčas. V bokse jih tako nastavijo razne igrače, seno jim pokladajo v mrežah z manjšimi kvadratki, da se konji zamotijo preko dneva in noči.

Kot na človeka pa tudi na konje glasba vpliva blagodejno. Pomirjajo jih mirne pesmi, nasprotni učinek pa sprožijo hitrejši in bolj udarni ritmi.
Po mnenju britanskih raziskovalcev imajo konji najraje klasične skladbe, na drugem mestu pa je country glasba.

V raziskavi so vhlevili 8 kastratov in jim predvajali klasično glasbo (Beethoven), country glasbo (Hank Williams Jr.), rock (Green Day) in jazz glasbo (New Stories). Vsako zvrst glasbe so konjem predvajali po 30 minut, med tem pa podrobno zapisali vedenjske vzorce in obnašanje.

Tako je raziskava pokazala, da konji kažejo enake vzorce ugodja in vedenja med klasično in country glasbo. Opazili so tudi, da so konji med poslušanjem teh dveh zvrsti seno jedli bolj tiho, kot če glasba ni bila predvajana.

Med predvajanjem jazz-a in rock-a so konji kazali znake nelagodja in stresa; opletanje z glavo, splošna nemirnost, prhanje in rezgetanje, seno pa so grabili hitro in nervozno.

Jazz je na konje vplival slabše kot rock.

Za katerokoli zvrst se boste odločili, bodite pozorni, da glasnost ne bo presegala 21 decibelov.