Si hlevski konj? Bi rad pozabaval sebe in svojega človeka? Tukaj je nekaj aktivnosti za vaju!

1. Igra “Pokakaj se v napajalnik in krmilnik”

Ta zabavna igra je gotovo preizkus tvoje koordinacije. Konji po vsem svetu se jo vsak dan igrajo. Poizkusi se pokakati v svoj napajalnik in/ali krmilnik. Če sta previsoko, se lahko pokakaš na vrata od boksa ali na stene. Tudi to bo v redu, saj bo tvojega človeka zaposlilo. Ko bo videl kaj si storil bo občudoval tvoje posebne sposobnosti in ti rade volje postregel s čisto vodo ali svežimi krmili.

2. Igra “Polulaj se v napajalnik”

Resnična preizkušnja za kastrate in žrebce! Skušaj se polulati v napajalnik. Če imaš namesto napajalnika vedro in je preblizu steni, ga zvleci na sredino boksa in igra bo lažja. Če je tvoj človek dolgočasen in ne ugotovi, da si uspešno rešil nalogo, prevrni vedro ali tolci po napajalniku toliko časa, da bo le ugotovil. Presenečen bo in ponosen nate!

3. Igra “Umetniško rezljanje boksa”

Postani čisto pravi rezljalec! Ne potrebuješ ničesar drugega, kot svoje zobe in ustvaril boš čudovito mojstrovino. Začneš lahko s preprostimi oblikami, kot je npr ugriz polmeseca. Ko dobiš prakso lahko ustvarjaš kar ti srce poželi. Tvoj človek bo bil res vesel. Nekateri ljudje bodo te mojstrovine celo odstranili in jih nadomestili z novimi deskami. To je zato, ker se zavedajo, da tudi slikar vsake toliko potrebuje novo platno.

4. Igra “Pljuvanje zrnja”

V igri boš preizkusil  sposobnosti svojega gobca. Ko ti človek nasuje v krmilnik zrnje, ga skušaj le z nosom spraviti ven. To je zabavna igra in če želiš lahko poizkusiš tudi odtrgati krmilnik zato da bo resnično vse zrnje padlo ven. Ko prideš na naslednjo težavnostno stopnjo uporabiš svoje precizne ustnice in skušaš iz nastilja pobrati kar je na tleh. Tvoj človek bo spoštoval to težko delo in ti bo morda prinesel sveže zrnje zato da bi resnično čim več vadil.

5. Igra “Potapljanje sena”

Za to igro potrebuješ škaf z vodo. Zagrabi šop sena in ga spusti v vodo. Zabavna igra za oba! Čeprav je le seno, bo človek gotovo prišel v boks in seno spravil ven. Takrat lahko poskusiš znova. Človeku boš pregnal dolgčas.

6. Igra “Kdo je glasnejši”

To je igra kjer se izrazi tvoja tekmovalnost. Ko pride čas za hranjenje moraš rezgetati, kričati in brcati glasneje od drugih konj. Bodi pazljiv, da bodo tvoji zvoki najglasnejši in najneprijetnejši, saj bo tako človek morda ravno tebi prvo vrgel krmila v krmilnik. S tem boš postal zmagovalec!

7. Igra “Zmešajmo nastilj”

Nora zabava! Preizkusi se v mešanju nastilja, fig in sena. Najlažji način, da končaš igro je, da hodiš po boksu toliko časa dokler ni vse zmešano. Nekateri konji se lotijo igre tako, da hodijo v krogu, nekateri hodijo naprej in nazaj. Eksperimentiraj z različnimi tehnikami, da odkriješ pri čem se najbolj zabavaš. Igra je dobra zate in za človeka, saj je tako prisiljen v rekreacijo, ko bo moral čistiti.

8. Igra “Valjanje v boksu”

Cilj igre je, da se povaljaš v boksu brez, da se zavaljaš in zatakneš. Če je tvoj boks velik je to lahko. Manjši kot je boks, višja je težavnostna stopnja. Če se zavaljaš potem moraš opozoriti nase zato da te bo tvoj človek prišel rešit. Ko te bo zagledal ga bo zelo verjetno skoraj kap. To igro se igraj ko so v bližini ljudje.

9. Igra “Cufanje grive”

Ljudje imajo radi urejene grive zato vas špricajo in krtačijo. Z vratom se skušaj drgniti ob boks toliko časa, da si urediš pričesko sam. Če imaš na vratih boksa odprtino potem imaš preprosto nalogo. Glavo daj ven in se drgni. To bo dalo tvoji grivi svež pridih in človek ti bo hvaležen, saj mu boš prihranil čas.

10. Unikatno “kakanje”

Ne samo da je igra zabavna zate, tudi za tvojega človeka je, saj bo popestrila rutinsko kidanje. Skušaj kakati na nenavadna mesta. Pokakaj se na vrh vrat ali na okensko polico če jo imaš. Tukaj ti bo prišlo prav znanje iz prve igre zato ne pozabi na napajalnik ali vedro. Lahko tudi na solni kamen! Torej, pokakaj se na vse kar ni na tleh.