1. Nepredvidljiva kobila: ta kobila iz dneva v dan spreminja svoje razpoloženje. Vreme, temperature, letni čas, počitnice, ura na kazalcu,…vse to lahko pritisne na njen gumb razpoloženja in vsak dan je nova pustolovščina. Ob tej kobili vam nikdar ni dolgčas, saj imate občutek, da skrbite za celo čredo kobil. Ob njej je skrb za kastrata pravi balzam.

2. Pošastna kobila: to je kobila zaradi katere se zbujate iz nočnih mor. Obtičali ste z njo in nikakor se je ne morete rešiti. Nihče drug je ne želi in samo sanjate lahko o prilagodljivem kastratu.

3. Materinska kobila: ta kobila misli, da je mama vsem bitjem na planetu. “Posvoji” vsakega mladička, ne glede na vrsto in pasmo živali. Sama je vzgojila že kar nekaj svojih žrebet, pod svoje okrilje pa vzela še žrebeta drugih kobil. Je prijazna, mirna in ljubeča. Njen temperament je zmeren vendar kadarkoli jo želite zajahati šepa.

4. Jezna kobila: ušesa te kobile so kot da bi bila prilepljena nazaj. Če jo pogledate izgleda kot da nima ušes. Cel svet jo jezi in nič je ne razveseli. NIČ! Jezna je celo na svoj obrok krmil, jezna je na jabolka…Najbolj jo razjezijo korenčki! Morda zaradi barve ampak ne vemo.

5. Kobila, ki misli, da je žrebec: ta kobila je dejansko to. Cvili kot žrebec, se obnaša kot žrebec in naskakuje ostale konje kot žrebec. Je zelo zmedena.

6. Mazohistična kobila: ta kobila uživa v bolečini-vaši bolečini! Ni važno kakšno mučilno sredstvo ji namenite; ostroge, bič, stroge brzde, nagobčnik,…ona se obnaša kot da v njih uživa in jih ne spoštuje. Poleg tega vas poizkuša ugrizniti in brcniti, predvsem takrat, ko je kovana. Trenerji priznajo poraz, ko spoznajo mazohistično kobilo. Zaradi nje zaspite v solzah.

7. Vesela kobila: ta kobila je vedno dobre volje, zmernega temperamenta in dosledna. Je prijazna, pametna in delovna. Na žalost pa je njen lastnik vaš sosed in ni naprodaj- tudi za ves denar na svetu ne.

8. Raztresena kobila: ta kobila je ena sama zmeda. Njene fige najdete razmetane po celem boksu, razmazane po stenah. Ko se goni šprica v radiju treh metrov okoli sebe. Je nemarna in vas rada osramoti.

9. Neumna kobila: IQ te kobile je primerljiv s polžjim. Karkoli jo želite naučiti, se ona NE nauči. Stara je 15 let in še vedno ni ugotovila kako se pije iz napajalnika.

10. Kobila glasbenica: ta kobila pa ima vokal. Mislimo, VOKAL! Stalno rezgeta in cvili in to za nič. Bog ne daj, da jo odpeljete stran od njenih prijateljev. Ona je tako glasna med kopanjem s sprednjo nogo in brcanjem z zadnjo, da zvoki proizvajajo glasbo orkestra.

11. Nepremična kobila: neizučeno oko misli, da je plastičen kip. Ta kobila se ne premika in obtiči ob svojem senu. Ne potrebuje nikakršne pozornosti.

12. Skrbna kobila: ta kobila dejansko skrbi za vaša čustva in vaše telo. Vaša sreča ji je najpomembnejša in njena življenjska misija je, da vas osreči. Hec, to je vaš kastrat.