1. V Fort Collininsu v Coloradu velja mestni odlok, ki pravi, da moški ne sme pomežikniti ženski na konju.

2. V Ohiu, v mestu West Union, moški ne sme pridobiti pozornost ženske, ki jaha s kašljanjem, žvižganjem ali kakšnim drugim dejanjem, katero bi žensko prisililo, da pogled usmeri proti moškemu.

3. Zakon iz leta 1907 v Tennesseeju pravi:«Hitrost jahača in konja omejujemo na 4,80 km/h. Izjema je le jahač, ki že 30 dni ni pil vode in mora hitro priti do nje.«

4. V Cotton Valley v Louisiani ta zakon velja le za moške:«Moški del prebivalstva na konju ne sme na javnih mestih lizati sladoleda.«

5. Tudi ta zakon velja le za moške. »Na Rhode Islandu je ob nedeljah moškim prepovedano na konja.« Žensk zakon ne omenja.

6. V Kearneyu v Nebraski novopečeni ženin ne sme jahati brez žene vsaj 12 mesecev.

7. Moškim v Bicknellu v Indiani je strogo prepovedano oditi s prijatelji jahat na njihov poročni dan. Ženinu namreč grozi en teden v ječi.

8. V Bismarku v Severni Dakoti mora vsaka hiša imeti privez za konja pred hišo.

9. Star in sedaj neveljaven zakon iz Budds Creek v Marylandu prepoveduje konjem spati v kadi, razen če zraven spi lastnik konja.

10. V Headlandu v Alabami je nekoč veljalo, da jahač ne sme zapeljevati poročene ženske. Poleg tega neporočen moški ne sme prenočiti pri ženski, ki je ponoči sama.

1. del