ladywonder

Lady Wonder naj bi imela nadnaravne sposobnosti napovedovanja prihodnosti. Preko 150.000 ljudi jo je obiskalo v želji, da jim poda odgovore na njihova vprašanja, za katera so morali plačati 1 dolar. Poleg civilnemu ljudstvu je Lady Wonder pomagala tudi policiji iz Massachusettsa, ki je iskala pogrešano deklico, napovedala je razplet velike boksarske tekme leta 1927 in celo odkrila nafto. Vse to je počela tako, da je z nosom premikala kocke.

Lady Wonder se je povrgla leta 1924 vendar je njena mama drugi teden po žrebitvi umrla. Gospa Fonda je siroto odkupila in jo hranila na stekleničko. Ko je bila žrebica stara 3 leta je ga. Fonda začela opažati, da kobila kobila bere misli, saj stori nekaj še preden ji je to ukazano. Z njo začela resneje delati in jo sprva naučila preprostih matematičnih nalog s pomočjo kock. Sledilo je črkovanje, prav tako ob pomoči kock, na katerih so bile črke.

Dr.J.B.Rhine, botanik, parapsiholog in raziskovalec je1928 vzel primer Lady Wonder pod svoje okrilje in zaključil, da obstaja telepatska povezava med kobilo in njeno lastnico. V obdobju raziskovanja je Dr. Rhine izvedel preko 100 testov.

Primeri:
– Na list papirja je napisal Mezopotamija, Hindustan in Karolina. Potem je Lady Wonder vprašal:”Katere besede sem pravkar napisal Lady?” Kobila je s pomočjo kock pravilno odgovorila.
– Ko jo je sodelavec Dr.Rhina prosil, da črkuje ime njegovega kolega je Lady črkovala besedo “R-h-i-n-e”.
– Rhine jo je vprašal:”Kje si lahko sposodim denar?” in odgovorila je :”B-a-n-k-a”.
– Odgovarjala je tudi na vprašanja zastavljena v tujem jeziku.
– Nekoč sta jo zakonca Hyde vprašala:”Kako je ime najinemu psu?” Lady je s kockami odgovorila “G-i-n-g-y”. Čeprav je bilo pravo ime psa Ginger sta jo zakonca klicala Gingy.
– Pretresenemu novinarju Associate Press, Paul Duku, je pravilno črkovala njegovo ime, kraj rojstva in višino letne plače, do centa natančno. V svojem članku je Duke pripovedoval kako je na isti dan prišel k Lady mož, ki je želel vedeti ali mu je žena zvesta. Lady je zapihala in s kockami odgovorila “A-l-i s-i t-i?”

prenos (7)

Poleg tega je Lady Wonder lahko reševala preproste matematične naloge, kot so 1/2 x 18 in 1/4 x 32 vendar je bila najboljša v branju misli in napovedovanju prihodnosti. Napovedala je vstop Rusije in ZDA v 2. svetovno vojno in izvolitev Roosevelta še preden je bil ta nominiran. Zgrešila pa je, ko je leta 1948 napovedala, da bo na predsedniških volitvah zmagal Thomas Dewey. Ko so jo vprašali kaj se je zgodilo je odgovorila:«S-m-e-š-n-o, o-n p-r-e-v-e-č   p-r-e-p-r-i-č-a-n«.

Pomagala je tudi lokalnim policijskim postajam pri iskanju pogrešanih otrok in velikokrat je bil njen odgovor kar natančen. V zelo mrzlem januarju leta 1951 se je izgubil štiriletni deček Danny in policija ni imela nikakršnih sledi. Prijatelji dečkovih staršev so obiskali Lady Wonder in njen odgovor je bil ključen pri najdbi trupla.

V zimi leta 1952-53 je izpred domače hiše med igro s prijatelji izginil še en majhen deček. Iskali so ga dan in noč, prostovoljci, mediji, policija. Deček je izginil brez sledu. Potem je detektiv obiskal Lady.

Detektiv:«Veš zakaj smo tukaj?«
Lady Wonder:«F-a-n-t«.
Detektiv:«Kako je ime dečku?«
Lady:«R-o-n-e.«
Detektiv:«Je živ ali mrtev?«
Lady:«M-r-t-e-v.«
Detektiv:«Je bil ugrabljen?«
Lady:«N-e.«
Detektiv:«Kaj je blizu njega?«
Lady:«B-r-e-s-t in p-e-s-e-k.«
Detektiv:«Kdaj ga bomo našli?«
Lady:«D-e-c.«

Decembra sta dva najstnika našla dečkovo truplo zakopano v pesek in mivko. Pod brestom.

19. marca 1957 je Lady umrla. Stara je bila 33 let.

Lady-Wonder-Marker-big