SHAMPOO-16-OZ-946mL-m-566x566

Cowboy Magic šampon

Šampon za konja vedno izbiramo z ozirom na konja in njegovih potreb. Konji imajo občutljivo kožo, nekateri bolj, drugi manj. Pred prvo uporabo šampona oz. kakšnega drugega izdelka za nego konj je smiselno opraviti 24 urni test, pri katerem izdelek nanesemo na majhno površino telesa in počakamo ali je morda prišlo do kakšne reakcije.

Ker konju med tuširanjem odvzamemo zaščitni oljni sloj, po uporabi šampona ni nenavadno, da je koža nekoliko bolj suha (pri konjih s suho kožo priporočljiva uporaba izdelka 2 v 1 (šampon + balzam) ali šampon z aloe vero, ki bo kožo pomiril.

Šampon-v-razpršilu-z-Aloe-Vero-566x566

 Šampon v razpršilu z aloe vero  

Ko se lotite kopanja konja najprej našamponirajte in zdrgnite eno stran ter sperite z vodo. Tako bo šampon manj časa na koži.

Na trgu je veliko različnih šamponov za različne potrebe. Če imate pred seboj tekmovalno sezono je smiselno razmisliti o šamponu, ki poudari barvo dlake vašega konja (KLIK) ali pa o šamponu za bele konje.

                                 SHINE-IN-YELLOWOUT-32-OZ-946-mL-m-566x566                     Cowboy Magic Shine in YeloowOut

Po kopanju takoj nanesite Cowboy Magic Detangler&Shine. Silikon v detanglerju bo preprečil, da se bo umazanija dlake znova prijela. Ta metoda je še posebej priporočljiva pred tekmo. Pozorni bodite, da detanglerja ne nanesete na predel, kjer leži sedlo.

Cowboy-Magic-detangler-500x500-500x500

         Cowboy Magic Detangler & Shine

Za hitro čiščenje madežev, še posebej na belih konjih oz konjih z belimi nogami je odlična izbira suhi šampon Cowboy Magic Greenspot Remover. V zimskem času in v tekmovalni sezoni je suhi šampon in odstranjevalec madežev skoraj nepogrešljiv izdelek.

GREENSPOT-REMOVER-32-OZ-473-mL-m-566x566

 

Cowboy Magic Greenspot Remover

 

 

Video