Diane King(63) je postala najstarejša zmagoslavna jockeyka v Severni Ameriki. Diane je zmagala s svojim konjem Ledgehill-om, ki ga je treniral njen mož Bobby King. V petdesetletni dirkalni karieri je Kingova zaslužila že preko 1,6 mio dolarjev.

prenos

Diane King

Kdo pa je najstarejši jockey na svetu?

Naziv ponosno nosi 76 let star Frank Amonte, ki sedla kljub nasprotovanju kolegov še ni pripravljen pospraviti. Proti lokalni stezi je vložil tudi tožbo, saj pravi, da je zaradi svojih let diskriminiran.

V vsej karieri je Almonte iz konja padel le enkrat in sicer lansko leto.Za Almontom je kar 62 letna kariera, od tega je kar 43 let dirkal za isti hlev; Suffolk Downs. Sedaj njegovi delodajalci zahtevajo Frankovo upokojitev, ker naj bi bil prešibak.

»Steza je bila blatna in kobili je zelo drselo. Med majhnim zdrsom mi je ušlo levo streme, odločil sem se, da raje skočim dol, kot da se trudim ostati v sedlu. Ta dogodek hlev sedaj uporablja proti meni.«

Almonte je po skoku takoj zajahal in nadaljeval s treningom.

images

Frank Almonte

»Stevardi na stezi so po treningu pristopili k meni in rekli, da še niso videli jockeya, ki bi tako skočil iz sedla in se tako hitro pobral iz tal.«

Za fit formo Almonte vsak dan teče in kolesari. Je vegetarijanec.