Ehinaceo Indijanci iz Severne Amerike uporabljajo že tisočletja, zadnjih 100 let pa tudi ostali svet odkriva njeno učinkovitost pri krepitvi imunskega sistema, ki skrbi za zdravje celotnega organizma.

Raziskovalni center The Equine Research Centre Guelph je opravil raziskavo, ki je znanstveno potrdila dobrodejne učinke te rastline, saj se je:

  • Znatno povišalo število rdečih krvničk in hemoglobina. Rdeče krvničke in hemoglobin skrbijo za pretok kisika v mišicah, kar je zlasti pomembno pri športnih konjih. Več kisika, večja moč in vzdržljivost.
  • Povišali so se limfociti, ki skrbijo za obrambo telesa pred patogeni. Več kot je limfocitov, bolje je telo pripravljeno na obrambo pred škodljivimi patogeni.

Znižalo se je število nevrofilcev (bele krvničke, ki gredo takoj po poškodbi v boj in »pojejo« bakterije, toksine in ostale škodljive zadeve), kar pomeni, da so se »preselili« na organ, ki jih najbolj potrebuje pri zdravljenju.

Ehinacea izboljša imunski sistem in krvno sliko konja, kar pa je pomembno za celoten organizem. Dodatek je primeren zlasti za prehodno bolne konje, konje s kroničnimi boleznimi, športne konje, pri katerih želimo zvišati moč in vzdržljivost.

626-566x516

Prehranski dodatek Echinacea