• Holbrook Blinn (1872-1928), zvezdnik Broadwaya in igralec v nemi filmih. Umrl zaradi poškodb pri padcu s konja.Kljub temu, da je po padcu na videz dobro okreval, pa se je poškodba rame hudo vnela in povzročila smrt.
  • Maureen Connolly (1934-1969), teniška zvezda, ki je leta 1954 končala svojo kariero zaradi posledic trčenja njenega konja in tovornjaka. Pri 34 letih je umrla zaradi raka.
  • Roy Kinnear (1934-1988), angleški igralec, ki je med snemanjem filma “The Return of the Musketeers” v Španiji padel s konja in si zlomil medenico. Naslednji dan je v bolnici umrl.
  • Cole Porter (1891 –1964), ameriški skladatelj in pisec besedil. Leta 1937 je konj med nesrečo padel nanj in mu zdrobil obe nogi. V bolnišnici je ostal 7 mesecev in zavračal amputacijo nog. Trpel je hude bolečine in leta 1958 so mu naposled amputirali nogi.
  • Christopher Reeve (1952-2004), igralec, najbolj znan po vlogi Supermana. Reeve se je naučil jahati v filmu Anna Karenina. Konji so ga navdušili, kljub temu, da je bil na njih alergičen zato je redno jemal tablete proti alergiji. Jahanje je jemal resno in tekmovalno. Sčasoma so njegove alergije izginile in kupil si je 12 let starega Polnokrvnega angleža Eastern Express, z ljubkovalnim imenom Buck. Treniral je za eventing disciplino in leta 1995 tekmoval v Commonwealth Park konjeniškem centru. Dresurno nalogo je končal na 4. mestu (od 27. tekmovalcev). Čakala ga je še eventing proga in zaskrbljen je bil zaradi šeste ter sedemnajste ovire. Na usodno tretjo oviro, v obliki črke W ni polagal pozornosti. Priče pravijo, da se je Buck pravilno odrinil vendar si je med skokom premislil. Reeve se je še držal za vajeti, ki so se zaradi teže in sunka strgale in igralec je padel na drugo stran ovire, z glavo naprej. Čelada je preprečila poškodbe glave, udarec pa je bil tako močan, da si je zdrobil prvi dve vretenci. Po nesreči Reeves 3 minute, do prihoda reševalcev ni dihal. Do konca življenja je ostal tetraplegik.