William, 7 let star arabski žrebec, je bil eden izmed konj, ki so v torek sodelovali pri fotografiranju konj na obali. Žrebec se je naenkrat prestrašil, stekel med valove in plaval in plaval in plaval. William, z uradnim imenom Air of Temptation, je plaval skoraj 3 km daleč na odprto morje proti naftni ploščadi.

slide_226876_984790_free

Foto: April Visel

Medtem ko se je ekipa reševalcev na obali pripravljala na iskanje konja, je lastnica konja povedala, da William še v življenju ni plaval. Njegova vrednost je ocenjena med 100,000-150,000 dolarjev.

Reševalci so konja iskali z motornim čolnom in helikopterjem, a sonce je bilo že nizko in strah, da konja ne bodo pravočasno našli, ni bil odveč.

Naposled so le zagledali glavo, ki se je trudila ostati na površju. Williama je tok odnašal še bolj na odprto morje, zato so ga privezali pod sedlom ter prijeli za vajeti. Vrnitev na obalo je trajala 2 uri.

Kelly, članica ekipe je povedala, da niso vedeli, kako je s konjem, saj je spuščal nenavadne glasove za konja, občasno prešel v paniko, naslednji trenutek pa obmiroval, kot da je mrtev. Eden od gasilcev je Williamovo glavo držal nad površjem in ga miril, dokler ga ni na obali v oskrbo prevzel veterinar. Sedaj uspešno okreva pri svoji lastnici, ki pravi, da je William njihov družinski član.